ispovesti

zabava

zabava recepti vicevi ispovesti

Dobro Došli

.....

"

subota, 3. listopada 2015.

SIRTAKI GIRL!




SASTOJCI
• 250 g grčkog jogurta(ja sam koristila Dukatos-grčki tip jogurta)
• 250 g šećera
• 1 vrećica vanilin šećera(po želji,u orig.ga nema,ja sam ga stavila)
• 3 jaja
• 80 g brašna
• 75 g gorkog kakaa
• 100g otopljenog i prohlađenog maslaca
• 1 vrećica praška za pecivo
• prstohvat soli


 
Za ganache kremu(koju sam ja radila)
• 200 ml tekućeg slatkog vrhnja
• 180 g tamne čokoladne za kuhanje
• # ako želite možete raditi i duplu dozu ganache kreme

Za čokoladnu glazuru(kako je u orig.receptu)
• 250 g tamne čokolade za kuhanje
• 1oo ml tekućeg slatkog vrhnja

i još-za dekoraciju
• 100 g bijele čokolade


 
PRIPREMA
-kalup za tortu promjera 26 cm obložiti pek papirom,
-pećnicu ugrijati na 180 C
-maslac rastopiti u mikrovalnoj ili u malom lončiću i malo prohladiti
-zajedno prosijati brašno,gorki kakao i prašak za pecivo

-u zdjelu staviti grčki jogurt,šećer,vanilin šećer i sol i izmiksati mikserom,a onda i dalje miksajući dodavati jedno po jedno jaje,a zatim polako dodavati suhe sastojke a pritom smanjiti jačinu miksera,sve sjediniti a onda i dalje miksajući dodati tekući maslac u tankom mlazu(prije dodavanja maslaca smjesa je kao za muffinse a dodavanjem maslaca naraste i postane pufasta),smjesu izliti u kalup,poravnati i biskvit peći u ugrijanoj pećnici 25-30 min,minuticu ga ostaviti u kalupu a onda staviti na kuhinjsku rešetku da se prohladi

Priprema ganache kreme
-čokoladu nasjeckati na male komadiće,
-u lončiću zagrijavati  na laganoj vatri slatko vrhnje do vrenja tj.dok se ne počne stvarati korica(pazite da vam ne počne ključati),maknite sa vatre i uz pomoć špatule umješajte čokoladu,mješajte dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka i sjajna.Sačekajte da se ganache malčice prohladi,oko torte koja se ohladila stavite obruč i tortu prelijte sa gotovom ganache kremom...malo sačekajte a onda stavite tortu u hladnjak da se krema stisne najmanje 2 sata ili najbolje preko noći

Priprema čokoladne glazure
-u lončiću zagrijte slatko vrhnje,maknite sa vatre i u njemu mješajući otopite sjeckanu tamnu čokoladu dok se ne otopi,malo sačekajte i prelijte je preko torte,ohladite tortu u hladnjaku

Izrada dekoracije
-bijelu čokoladu nakidajte i otopite na pari,kad se otopila napunite sa njom slastičarsku vrećicu ili deblju najlon vrećicu(za duboko zamrzavanje)kojoj odrežete škarama vrh i onda na pek papiru šarajte čipkaste uzorke po želji.
Ja sam silikonski kalup sa srcima okrenula naopako,malo namazala uljem i po njemu izrađivala šare.Kad ste gotovi sa dekoracijama,stavite ih u zamrzivač zajedno sa pek papirom ili sa silikonskim kalupom da se stegnu a onda dekorirajte tortu.

NAPOMENA
-kao što sam napisala preko biskvita stavite čokoladnu ganache kremu(kako sam ja radila)ili čokoladnu glazuru(kako je u originalnom receptu)

POSLUZIVANJE
-tortu možete dekorirati i sa čokoladnim rašpicama od bijele ili tamne čokolade,možete ukrase napraviti od tamne čokolade ili napraviti čokoladnu ogradicu...mogućnosti je bezbroj

Izvor: http://www.coolinarika.com/

1 komentar:

  1. Gospodine Andric ne možete objavljivati tuđi recept na svojoj stranici tako da prisvojite fotografiju i objavite recept od riječi do riječi kako je napisan u originalu. Recept sa mojim fotografijama sam ja objavila na sajtu"coolinarika" još 20123.god. a recept je objavljen sa svim zaštićenim pravima o autorskom djelu. Time što ste napisali izvor recepta ne daje vam za pravo da moj recept i moju fotografiju objavite na svom blogu.Ja vam to nisam dopustila a niti ste me pitali pa vas ljubazno molim da recept maknete sa svog bloga.

    OdgovoriIzbriši