ispovesti

zabava

zabava recepti vicevi ispovesti

Dobro Došli

.....

"

utorak, 22. rujna 2015.

FINA JUNETINA... s jabukama



SASTOJCI:
Oko 700 g junetine od mekog dijela buta, 2 crvena luka, 2-3 češnja češnjaka, komadić celera - korijen, 2 mrkve, 2 manje jabuke, 2-3 klinčića, žličica listića ružmarina, 1 dl vina, bijelog, 1 dl prošeka, 2 žlice senfa, 1 žlica brašna, sol , papar, ulje

 PRIPREMA:
Meso posoliti, premazati senfom...

 Zapeći ga na malo ulja sa svih strana i to jače... Izvaditi ga i držati sa strane...

 U istu masnoću staviti luk na veće komade i popržiti ga ... dodati svo navedeno povrće i pirjati nekoliko minuta...vratiti meso i zaliti vinom...

 Kad vino ispari dolijevati po malo juhe ili vode sve dok meso ne omekša...najmanje sat vremena na laganoj vatri.. Dodati narezane i oguljene jabuke...pirjati dok i one ne postanu mekane...
 Propasirati povrće ili samljeti štapnim mikserom .
Meso narezati na fine kriške i vratiti u umak ... Posoliti i popapriti po ukusu, uliti prošek i prokuhati  desetak min... Umiješati žlicu brašna pomiješanu s malo vode i to će držati umak povezanim, a okus se neće promijeniti...Kad je gotov umak je lijepe boje i predivnog satenskog sjaja!
 Najbolje mu odgovaraju domaći njoki....pa napravimo ih!

 ZA NJOKE:
500 g krumpira, 1 jaje, pola žlice maslaca, 200 g oštrog brašna, sol

PRIPREMA:
Skuhati krompir u kori, ali može i kao za pire...Protisnuti ga kroz pasirku...   i umijesiti s navedenim sastojcima mekano tijesto...

 Ako se lijepi dodati još malo brašna.
Na pobrašnjenoj površini valjati  duge kobasice  promjera oko 2 cm i rezati na komade isto oko 2 cm ...
Svaki prevući preko sitnog dijela ribeža... Kuhati u prokuhaloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Ocijediti i nakapati uljem da se ne zalijepe...

Objavio/la Sena Omelić

0 komentari