ispovesti

zabava

zabava recepti vicevi ispovesti

Dobro Došli

.....

"

srijeda, 9. prosinca 2015.

OVO JE SRPSKI HAKER KOJEG SU JURILI AGENTI FBI

Stefan Stojanović (20) uhapšen je zbog sumnje da je iznudio 40.000 dolara od jedne američke firme u čiju je računarsku mrežu provalio.

673889_hro-haker-foto-privatna-arhiva_f

Hapšenje je izvedeno u koordinaciji sa Tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i zahvaljujući razmeni podataka sa FBI.

Kako se saznaje, osumnjičeni inače radi u jednoj beogradskoj firmi koja se bavi softverima, a u Americi je imao mrežu saučesnika, koji su uhapšeni u akciji tamošnje policije.

– Stojanović je u maju, koristeći bezbednosne propuste na internetu, pristupio serverima jedne američke firme i izmenio lozinke zaposlenih, a nakon toga ucenjivao vlasnika da mu neće dozvoliti pristup serverima dok mu ne uplati 40.000 dolara – saopštio je MUP.

Nakon dobijenih instrukcija za plaćanje od osumnjičenog, vlasnik firme, inače Amerikanac srpskog porekla, uplatio je novac, i slučaj prijavio policiji. Kod saučesnika u SAD nađen je deo novca.



– Stojanović je uhapšen rano ujutru dok je sedeo u kući i radio na tri računara. Pored njega je bila puna pepeljara opušaka. Verovatno je radio cele noći – kažu u istrazi.

0 komentari