ispovesti

zabava

zabava recepti vicevi ispovesti

Dobro Došli

.....

"

petak, 11. prosinca 2015.

VEKOVNA EKSPOZICIJA Snimio fotografiju koja će biti gotova 3015. godine!

Da, dobro ste pročitali. Džonatan Kits želi da postavi svetski rekord u najsporijoj fotografiji na svetu. Kraj ovog poduhvata neće doživeti ni on, niti njegova deca, niti unuci. Razlog je jednostavan: odlučio je da ova fotografija bude gotova ni manje ni više nego 3015. godine.


Ovo je kamera koja će zabeležiti najsporiju fotografiju na svetu
Plan je da fotografiše grad Temp u Arizoni, a da slikanje bude završeno za tačno 1.000 godina. Kamera koja će zabeležiti ovaj neobičan poduhvat biće izložena sutra u muzeju pri univerzitetu Arizona.
ADVERTISING

Kamera će biti postavljena na trećem spratu muzeja, i snimaće pejzaž grada, a sve kako bi prikazala promenu ljudske civilizacije u nadolazećim godinama.

- Prvi ljudi koji će videti ovu fotografiju biće deca koja će biti začeta za nekoliko vekova. na njih će uticati svaki naš izbor i odluka, a na njih neće moći da utiču. kad već ne mogu da promene naša dela, mogu makar da budu svedoci - kazao je Kits.

Džonaton Kits, autor projekta
Kamera umesto fotografskog filma koristi uljane boje, a tokom 1.000 godina će postepeno snimati sliku grada.

- Ovo će biti nešto neverovatno. Ta fotografija će sadržati jedan milenijum istorije u sbei. Kuće koje će biti srušene, pojavljivaće se samo u obrisima, kroz senku, na prime. Ovo nikada nije urađeno u ljudskoj istoriji, i ponosan sam što sam na neki način pionir. Biću uveliko mrtav, ali ću zaveštati nešto lepo generacijama koje dolaze - izjavio je Kits.

0 komentari