ispovesti

zabava

zabava recepti vicevi ispovesti

Dobro Došli

.....

"

petak, 11. prosinca 2015.

Stan u centru za 8.000 evra? Da, ali postoji jedna sićušna SITNICA

Kupovina stana za manje od 10.000 evra čini se nemogućom ili ilegalnom, ali podaci agencija pokazuju drugačije.


Stan u Dubrovačkoj od 16 kvadratnih metara

Nekretnine u Beogradu važe za najskuplje u Srbiji, jer cene variraju od 50.000 do više miliona evra. Zato su građani skeptični kad čuju da se za cenu koja je često niža od 10.000 evra može kupiti legalno uknjižen stambeni prostor, potpuno opremljen i sa centralnim grejanjem. Ali, postoji začkoljica.

- Stanovi ne prelaze 20 kvadrata, pa se zovu mikrostanovi ili sobe. Ima ih i u centru grada po ceni oko 8.000 evra. To je nezamislivo jeftino za Dorćol, Stari grad, Vračar - priča Ivana Sokolović iz „Divis nekretnina“.

Kako kaže, mikrostanovi u centru prodaju se kao sobe, jer im se kupatila nalaze i van stambenog prostora.

- To su prostorije u zajedničkom dvorištu gde je u posleratnom periodu živela posluga bogataša. Soba ima kuhinju, spavaću sobu i hodnik, dok je nameštaj adaptiran za male prostore - priča Ivana.

Samački hoteli vrste mikrostanova
Samački hotel je zapravo stambena zgrada koja ima čuvara. Stanovi su veličine hotelskih soba, namešteni su i najčešće imaju centralno grejanje, ali i oni mogu da se kupe za manje od 10.000 evra - kaže Ivana Sokolović.
8.000

Kako izgleda život u stanu veličine malo većeg špajza, pokazala nam je Milica Z. (28) koja s porodicom živi u domu od 16 kvadrata na Vračaru koji je nasledila od dede, a koštao ih je oko 12.000 evra. Levo od vrata je čajna kuhinja, s desne strane je kupatilo, u koje ne mogu da stanu dve osobe. Pravo od vrata je najveća prostorija u stanu koja je ujedno i dnevna i spavaća soba. Veliki ormar je ujedno i ugradni krevet.

Prodavci nekretnina kažu da su najčešći kupci mikrostanova samci, ali nije retkost da čak i petočlana porodica živi u 10 kvadrata.

0 komentari