
SASTOJCI
Tijesto
25 g svježeg kvasca
250 ml mlake vode
350 g Polubijelog brašna Podravka
2 žlice maslinovog ulja
1 žlicica soli
1 žlicica meda ili šećera
Punjenje
Po želji. Ja sam koristila peperone, pomidore, crveni luk i sir. Može i šampinjone, slanine, sušene pomidore itd.
PRIPREMA
Rastopite kvasac u vodi, dodajte ulje i ostale sastojke. Mijesite tijesto toliko da bude glatka, oko 10 minuta. Možete dodati još brašna po potrebi. Pokrijte zdjelu s plastičnom folijom i pustite da se tijesto diže oko 45 minuta na sobnoj temperaturi ili u frižideru preko noći.
U međuvremenu pripremite punjenje. Stavite papir za pečenje u vatrostalnom kalupu za pečenje, ili namažite ga uljem. Stavite tijesto na pobrašnjenom površinu i podijelite ga na 6 komada. Razvaljajte svaki komad i motajte kao za pitu, s početkom u sredini kalupa. Punite punjenjem kao na slici.
Pokrijte kalup i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 30 min. Zagrijte pećnicu na 200°C. Pospite sirom i pecite u pećnici oko 25 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite i poslužite!
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari