ispovesti

zabava

zabava recepti vicevi ispovesti

Dobro Došli

.....

"

ponedjeljak, 21. rujna 2015.

SPECIJALITET SA PILETINOM ZA KOJIM SU SVI POLUDJELI: PILE U OMOTAČU OD VRHNJA




Hrskava kožica, a sočno meso...
  Sastojci
    1 pile od 1kg-1,5kg
    2dcl kiselog vrhnja
    4 velike žlice maslinova ulja
    1 žličica soli

      1 žličica vegete
    1/4 žličice čilija
    1/4 žličice šarenog papra
    1/4 žličice ružmarina
    1/2 žličice crvene paprike
    malo ulja za pećenje

Priprema
    1.
    Pile dobro operite, očistite od eventualnih dlačica, pa obrišite kuhinjskim ubrusom.
    2.
    U zdjelici pripremite marinadu na način da maslinovo ulje izmješate s čilijem, soli, šarenim krupno mljevenim paprom, crvenom slatkom paprikom, vegetom, usitnjenim ružmarinom. Dodajte mu kiselo vrhnje, dobro izmješajte.

      3.
    Pile obilno namažite sa svih strana marinadom, namažite i unutrašnjost pileta. Poklopite zdjelu s piletom i ostavite na hladnom dva sata kako bi pile poprimilo ukuse marinade.
    4.
    Prikladnu tepsiju namažite s uljem i stavite peći pile polegnuto na prsa. Pecite ga nekih sat do sat i 15 minuta na 200°C, ovisno o velićini pileta. Nakon 45 minuta pile okrenite i tako ga nastavite peći dok ne bude gotovo.
Posluživanje
Uz pile poslužite prilog po vašoj želji. Meni najviše odgovara lešo krumpir i zelena salata. Dobar vam tek!
http://www.coolinarika.com

0 komentari