ispovesti

zabava

zabava recepti vicevi ispovesti

Dobro Došli

.....

"

srijeda, 30. rujna 2015.

STRAČATELA KOCKE




SASTOJCI
BISKVIT :
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1dcl. mlijeka

KREMA:
8 žumanjaka
10dag. šećera
2 želatine u prahu

 
0,5l mlijeka
0,5l vrhnja za šlag
10-20 dag. mliječne čokolade

PRIPREMA
1.
... bjelanjke dobro umutiti mikserom... kad postanu čvrsti postupno dodavati šećer... lagano umiješati brašno... staviti biskvit na pleh i peći na 180*c oko 20 min.  ... staviti mlijeko da zakipi,  njime preliti pečeni vruć biskvit i vratiti ga u ugašenu pećnicu da se ohladi.
2.

 
... želatinu promješati sa 8 žlica hladne vode i ostaviti 10 min. .. žutanjke dobro izmiješati sa šećerom, pa ih preliti sa kipućim mlijekom i dobro promješati ( ne kuhati )... dodati rastopljenu želatinu još jednom promješati i ostaviti da se ohladi... dugo treba da se dobro ohladi, a znat će te da je dosta ohlađeno kad uzmete zdjelu sa kremom i dobro ju protresete, ako se krema poćne tresti recimo onako kao žele dobra je ... jer zna se ona ohladiti i prije, ali  dobra je tek kad postane recimo želatinasta :-)
3.
... u dobro ohlađenu kremu dodati izrađeno vrhnje za šlag.. izmiješati mikserom i dodati mliječnu čokoladu u sitnim kockicama ( ja je onako dobro izlupam s batom za meso)...  kremu staviti na biskvit i ohladiti...  uživajte !!

http://www.coolinarika.com/

0 komentari