
Šta reć? Fino, jako, jako fino!Omiljeni doručak mojoj djeci...
Sastojci
za tijesto:
1kg brasna
2dl jogurta, kefira ili slicno
2 dl vode
zlicica soli
1 paketic germe
1 kom jaje
1 steta :( sto ne ide Vegeta
100 gr maslaca ili ulja
nadjev:
2 dl pavlake, vrhnja ili kajmaka, (ima li jos koji naziv)
200 gr sjeckane sunke
po struk persuna, vlasca ili nekog drugog zacinskog bilja
soli po ukusu
bibera po mirisu
1 kom veca paprika
Priprema
1.
..Napominjem da ovo radim vrlo cesto i da mi nisu potrebne mjere..Ja sam mjere upisala da bi se mogli po necemu orijentirati. Vi mozete sastojke smanjivati ili dodavati po svojoj telji…Tijesto vam mora biti hrskavo..
2.
Od svih sastojaka umijesite tijesto i pustite da uzadje. Kad vam se udvostrucilo, premijesite ponovo. Nakon drugog dizanja razvaljajte i casom rezite krugove koje pustite 15-tak minuta da se napire. Potom zamijesajte vrhnje, sunku, zacinsko bilje i papriku. Posolite i pobiberite. Tu smjesu stavljajte na krugove od tijesta i u premazani pleh…Peceno je za 20-tak minuta na temp oko 180 stupnjeva, ako koristite vruci zrak. Vrijeme morate odrediti sami po nacinu pecenja vase pecnice….Ako se iz pecnice pusi, ne otvarajte nego samo ugasite i spakujte nuzne stvari i pravac vanka…...Ja ne bi bila ja, da na kraju ne ukakam recept….U slast…..
3.
P. S. Ovdje mozete ubacivati i izbacivati sastojke po zelji. Umjesto vrhnja mozete staviti ukuhanu rajcicu…(al se izrazavam…) Mozete napraviti potpuno bez mesa….Dodati gljive…..oduzeti jaje….
Posluživanje
Ako vam je previse tijesta, spremite ga za sutra u frizider…Dobro je i drugi dan…Mozete i popoloviti smjesu. Mozete i pozvati komsiluk na dernek…..
http://www.coolinarika.com
0 komentari