ispovesti

zabava

zabava recepti vicevi ispovesti

Dobro Došli

.....

"

srijeda, 7. listopada 2015.

TART SA OGROZDOM




SASTOJCI
za podlogu - testo
200 gr brašna
100 gr putera
1 jaje
50 gr šećera u prahu
prstohvat soli
po potrebi kašika-dve ledene vode



za nadev
2 jajeta
220 gr kisele pavlake
300 gr očišćenog ogrozda (može i grožđe!)
150 gr šećera
1 kašika brašna
1/4 kašičice soli



PRIPREMA
U multipraktiku miksati sve sastojke za testo osim jajeta, dok se ne dobiju grudvice.
Dodajti i jaje i miksati nekoliko sekundi. Ako je testo tvrdo, dodati kašiku-dve ledene vode.

Istresti na radnu površinu, skupiti rukama, utapkati u gomilu (ne mesiti!) i uviti u streč foliju. Ostaviti da se odmori na hladnom.

U dubljoj činiji umutiti jaja, pavlaku i šećer.
U drugom sudu lagano pomešati ogrozde, brašno i so.

Mešavinu sa voćem dodati u činiju sa jajima, pavlakom i šećerom i sve pažljivo promešati.
Ohlađeno testo razvući u kalup prečnika 22 cm i izbockati ga viljuškom. Peći desetak minuta na 180°C da površina očvrsne.

Kalup izvaditi iz rerne, izručiti masu sa ogrozdima preko testa.
Peći još 40 minuta da krem očvrsne i tart odozgo dobije zlatnu boju.
POSLUZIVANJE
Tart je izuzetno ukusan i  osvežavajući, krem od kisele  pavlake i jaja je fin i čvrst, a  ogrozd pečenjem promeni  ukus i podseća na nešto  između pečene trešnje i višnje. Inače, svako zrno ima peteljku i osušeni cvet na vrhu koji treba odstraniti.
Pošto sezona ogrozda relativno kratko traje, s jeseni se on može zameniti kiselijom sortom grožđa. Trenutno je to "moldavija", koja je čvrste opne i kiselkasta. Preko godine mogu se koristiti smrznute maline.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari