ispovesti

zabava

zabava recepti vicevi ispovesti

Dobro Došli

.....

"

srijeda, 9. prosinca 2015.

NASA MU PLATILA 18.000 DOLARA DA LEŽI 70 DANA

Kada se pre dve godine javio na oglas na internetu, u kom je Američka svemirska agencija (NASA) nudila 18.000 dolara osobi koja će ležati u krevetu 70 dana, Dru Ivanicki je mislio da je to posao iz snova.


Capture


Ispostavilo se, međutim, da zadatak nije nimalo prijatan, čak je prilično bolan.

Kako prenose strani mediji, 28-godišnji Amerikanac učestvovao je u eksperimentu “Bed-Rest-Study” kojim naučnici NASA pokušavaju da saznaju kako ljudski organizam, posebno kosti i mišići, reaguju u svemiru.

Ivanicki je započeo eksperiment u avgustu 2014:

– Nikada nisam ležao u bolnici, tako da mi je ovo iskustvo bilo potpuno strano. Sama činjenica da nisam smeo da sednem činila je celu stvar još ekstremnijom. Fizički je bilo veoma bolno: telo nije naviknuto da bude ispruženo tako dugo.

Bio je primoran da 70 dana u nizu leži u krevetu čiji je donji deo bio podignut za šest setepeni kako bi mu noge bile više od glave.

Najgore mu je bilo prvih par dana:

– Imao sam užasne glavobolje, bolela su me krsta. Teško je biti sve vreme u horizontalnom položaju jer kičmeni stub loše podnosi pritisak unutrašnjih organa.

Ivanicki je svako veče morao da zaspi u 22 i da se ujutru budi u 6. Tokom dana mu nije bilo dozvoljeno da drema.

Fiziološke potrebe, kao i kupanje obavljao je u ležećem položaju. U krevetu je, takđe, i jeo, a ono što mu se nikako nije dopalo je to što je morao uvek, bez izuzetka, da pojede sve na tanjiru.

Što se plaćanja tiče, dobio je 17.800 dolara za ukupno 108 dana kojim je obuhvaćeno kako vreme provedeno u krevetu tako i vreme za pripreme studije i povratak u normalan život.

A morao je i da na tu sumu plati porez od 5.000 dolara.

0 komentari