
SASTOJCI
pita
200 g mljevenog maka
50 g glatkog brasna Podravka (crno ili bijelo)
10 g gussnela Podravka (skrobnog brasna)
1 zlica (jusna) praska za pecivo Dolcela
150 g svjezeg sira
50 g margarina ili maslaca
100 ml mlijeka
1 vanil secer Dolcela
1-2 zlice ruma
1/2 limuna (naribana korica)
2 jaja
8 (ili vise) zlica smedjeg secera ili drugog sladila
pjenasta kremica
200 g svjezeg sira
100 ml slatkog vrhnja
1 vanil secer Dolcela
3-4 zlice secera u prahu
1 zlicica limuna (naribana korica) po zelji
1 slagfix-ucvrscivac za slag Podravka
PRIRPEMA
Mak preliti s toplim mliijekom pomijesanim s rumom.
Brasna pomijesati s praskom, dodati mak i promijesati.
Zutanjke pjenasto izmutiti s secerom, dodati i van. secer i koricu limuna.
Sir izmijesati s omeksalim margarinom, dodati smjesi od jaja, izmijesati i dodati u smjesu od brasna i maka.
Bjelanjke istuci u snijeg i lagano umijesati u smjesu. Izliti u duguljasti nauljeni kalup i peci na 180°C oko 30 minuta. Drvenim stapicem provjeriti stupanj pecenja, ako se tijesto ne hvata za stapic, pita je gotova, ako se malo hvata, peci jos 10 minuta. Kolac ohladiti i istresti na odgovarajucu podlogu.
Za pjenastu kremicu; Vrnje i slagfix istuci u cvrsti slag i dodati u sir izmijesan s secerima. Po zelji staviti malo limunove korice. Kremu namazati preko ohladjenog kolaca, staviti 30 minuta u frizider, narezati na plske, kocke… Moze se peci i u sirem kalupu, ali ce biti nize. Pita je mekana i nakon par dana.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari