
SASTOJCI
Tijesto
• 4 zumanjka
• 4 bjelanjka
• 10 dag secera
• 2 velike zlice ostrog brasna
• 1 prasak za pecivo
• 20 dag maslaca
• 15 dag cokolade
za preljev
• 1 dl mlijeka
• 1/2 dl ruma
• Sastojci za kremu
• 1/2 slatkog vrhnja za slag
• 20 dag cokolade za kuhanje
PRIPREMA
Maslac,secer i zumanjke dobro razraditi mikserom.Zatim u to dodati lagano snijeg od bjelanjaka,brasno,prasak za pecivo i otopljenu cokoladu (sve lagano izjediniti u jednolicnu smjesu).Srednji pleh dobro namazati i pobrasniti te ravnomjerno izliti dobivenu smjesu.Staviti u prethodno zagrijanu pecnicu i peci cca 30min na 150 stupnjeva tj. kad provjeravate s cackalicom da tragovi biskvita ne ostaju na njoj.
Peceno tijesto ravnomjerno preliti s prokuhanim mlijekom i rumom.Vrhnje zakipiti i u nejga dodati cokoladu te kuhati jos par minuta dok se malo ne zgusne.Skuhano vrhnje preliti preko tijesta i ostaviti preko noci u hladnjaku
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari